im. Bronisława Malinowskiego z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego

Jadłospis

Jadłospis 04.03.2019-08.03.2019

Poniedziałek

  • krupnik z ziemniakami i kaszą jęczmienną oraz natką pietruszki, gotowany na wywarze z łopatki zawierającym seler (250 ml)
  • duszony filet z kurczaka w sosie brokułowym zabielany śmietaną 12% i mąką pszenną podawany z ryżem (250 g)
  • papryka krojona w słupki (100 g)

Wtorek

  • rosół z makaronem z mąki durum i natką pietruszki, gotowana na wywarze drobiowym zawierającym seler (250 ml)
  • smażone klopsy drobiowe z nasionami słonecznika i dyni (100g) (danie zawiera jaja i bułkę tartą)
  • ziemniaki z zieloną pietruszką (250 g)
  • surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką, ogórkiem kiszonym i koperkiem skropiona olejem rzepakowym (100 g)

Środa

  • zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką gotowana na wywarze jarskim zawierającym seler, zabielana jogurtem greckim (250 ml)
  • smażony filet z dorsza pod śniegową kołderką (230 g) (danie zawiera śmietanę 12% i jogurt naturalny)
  • ziemniaki z zieloną pietruszką (250 g)
  • gruszka (1 szt.)

    Czwartek

  • krem z soczewicy z ziemniakami i natką pietruszki gotowany ma wywarze warzywnym zawierającym seler, podawanym z jogurtem naturalnym (250 ml)
  • kartacze z mięsem w sosie pieczarkowym zabielanym śmietaną 12% i mąką pszenną (150 g) (danie zawiera jaja)

     Piątek

  • zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki gotowana na wywarze z łopatki wieprzowej zawierającym seler zabielana jogurtem greckim (250 ml)
  • makaron z mąki durum w sosie meksykańskim posypany pestkami dyni (230 g)
  • jabłko (1 szt.)
Najnowsze wpisy
Najnowsze komentarze
Kategorie wpisów
Kalendarz
Kwiecień 2019
P W Ś C P S N
« Lut    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930