im. Bronisława Malinowskiego z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego

Jadłospis

  Jadłospis 10.06.2019-14.06.2019

Poniedziałek

  • zupa koperkowa z ziemniakami i jajkiem (1 szt.) gotowana na wywarze jarskim zawierającym seler zabielana śmietaną 18% (250 ml)
  • makaron z mąki durum z mięsem mielonym, w sosie pomidorowym z marchewką i groszkiem (300 g)

Wtorek

  • zupa selerowa z kaszką manną na wywarze z łopatki wieprzowej (250 ml)
  • fileciki drobiowe w przyprawach smażone na oleju rzepakowym (100 g)
  • ziemniaki z koperkiem (250 g)
  • mizeria z ogórka świeżego na jogurcie naturalnym z koperkiem (100 g)

Środa

  • zupa śliwkowa z makaronem z mąki durum zabielana jogurtem naturalnym (250 ml)
  • schab duszony w sosie własnym (100 g) ( danie zawiera mąkę pszenną)
  • kasza pęczak (100 g)
  • gotowana kapusta z koperkiem (100 g)

Czwartek

  • zupa brokułowa z ryżem gotowana na wywarze z łopatki wieprzowej zawierającym seler (250 ml)
  • smażony dorsz w sosie greckim zawierającym seler (180 g) (danie zawiera mąkę pszenną)
  • ziemniaki z natką pietruszki (250 g)
  • nektarynka (1 szt.)

Piątek

  • krem z soczewicy gotowany na wywarze jarskim zawierającym seler, podawany z  jogurtem naturalnym i nasionami słonecznika (250ml)
  • pierogi z owocami i cukrem polane jogurtem greckim (200 g) (danie zawiera jaja i mąkę pszenną)
  • marchewka krojona w słupki (80 g)
Najnowsze komentarze
Kategorie wpisów
Kalendarz
Lipiec 2019
P W Ś C P S N
« Cze    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031